Бутильована вода для вендінгу
Характеристики води для використання в кавовому автоматі
Крім того, що ця вода відповідає ГОСТу та санітарним нормам і правилам України, у неї є й інші характеристики, як то: відсутність штучних добавок і підсолоджувачів; наявність у складі натурального походження ароматизаторів, есенцій, екстрактів – не більше 1%.
Флора, фауна та багато інших чинників впливають на склад води. Найважливіші показники: кислотність, жорсткість і органолептика. Рівень кислотності (рН) визначає властивості, поведінку води в кислому, нейтральному і лужному середовищі. Жорсткість буває декількох видів. Для нас важливо, що вона може бути такою, яку можна усунути, і такою, яку усунути не можна. Велике значення відіграє чистота води.
Для вендингу, щоб не утворювалося накипу, а напої виходили смачними, потрібна м'яка і чиста вода.
Види бутельованої водиНа етикетці в складі має бути зазначено, яка це вода:
-
Артезіанська;
-
Джерельна;
-
Вода питна очищена.
Артезіанська вода не забруднена промисловими відходами, і кава з неї виходить чудова, проте через високу жорсткість і вміст бактерій її краще не використовувати у вендингу.
Джерельна вода хороша на смак, але часто піддається промисловому забрудненню. Тому використовуйте тільки куповану, очищену джерельну воду.
Перш ніж вибрати воду, дізнайтеся все про джерело – воно повинно бути безпечним і перевірятися санітарною службою.
Існує три категорії бутельованої води:
-
Мінеральна.
-
Штучна мінеральна.
-
Питна.
З усіх трьох за складом нам підходить тільки питна вода. Згідно з санітарними правилами і нормами, вона ділиться на два класи: столова вода, або першої категорії, і питна вода вищої категорії.
Що значить – питна вода? Це означає, що вона пройшла п'ять стадій очищення. Спочатку її фільтрують механічно, потім відстоюють і знову фільтрують, вже піском. Після цього воду аерізують і стерилізують – зазвичай антибактеріальними хімічними речовинами, але деякі «круті» компанії використовують ультрафіолет.
Зверніть увагу! Йодованої води не існує. Такі написи на етикетках – всього лише маркетинговий хід, адже цей йод природний – вчені поки не вміють впливати на його рівень у воді.
Підсумуємо
Під час купівлі бутельованої води уважно вивчіть етикетку: там буде вказано іонний склад, категорія якості та характеристики води.
Якщо у вас є сумніви в якості води, яку ви використовуєте, не полінуйтеся замовити лабораторну експертизу, щоб порівняти дані з державними вимогами.
І, звичайно, обирайте довірених виробників з незаплямованою репутацією. Тільки так ви будете на 100% впевнені в якості води.
Підписуйтесь на наші групи в соціальних мережах, щоб не пропустити анонси корисних новин!