Пошук товару або артикулу...

Як довго можна зберігати сухе молоко у торгових автоматах

У сухого молока, що виробляється у вигляді порошку, досить тривалий термін зберігання завдяки його субстанції. Але це не єдиний критерій, що впливає на його термін придатності, мають значення також інші фактори, про які ми поговоримо далі.

Від чого залежить термін зберігання сухого молока

Відсоток жирності молока

Від жирності залежить відсотковий вміст вологи в продукті — що менш жирне молоко, то довше воно зберігатиметься. Для вендингу рекомендується сухе знежирене молоко з вмістом молочного жиру близько 1,5% і вологи до 5%, воно зручніше і довговічніше за цільне сухе молоко.

Офіційний термін придатності

У різних країнах прийнято різні норми щодо терміну придатності цього продукту:

  • в Америці: до 10 років;

  • у Європі: до 18 місяців;

  • в Росії: 21 місяць.

Ці норми є актуальними тільки для продукції, яка зберігається правильно.

Як правильно зберігати сухе молоко

Сухе молоко не обов'язково тримати в холодильнику, проте необхідно дотримуватися трьох основних умов:

  1. зберігати в сухому та прохолодному місці при температурі до 25ºС та вологості до 65%;

  2. зберігати у герметичній тарі, без проникнення світла;

  3. уникати появи вологи у місці зберігання продукції.

Ці вимоги є актуальними як для зберігання, так і для транспортування сухого молока.

Коли не можна використовувати сухе молоко для вендингу

Виробники наполегливо рекомендують позбавлятися продукції, як тільки закінчиться її термін придатності, і ми приєднуємося до їх рекомендацій. Так ви вбережете своїх клієнтів та бізнес від неприємних інцидентів. На щастя, у деяких нових моделях кавових автоматів є функціонал, що дозволяє контролювати термін корисного використання молока.

Як на вигляд визначити зіпсоване молоко:

  • неприємний запах;

  • поява цвілі на поверхні;

  • жовтий відтінок;

  • освіта грудочок — це означає, що в сухе молоко потрапила волога, і воно вже не годиться до вживання.

Підсумуємо

Рекомендуємо орієнтуватися на офіційні терміни придатності, зазначені виробником та законодавством, зберігати інгредієнти для вендингу в сухому та герметичному місці, та уважно стежити за їх станом, щоб випадково не використати зіпсований продукт.

Останнім часом виробники інгредієнтів для вендингу розробляють спеціальні гранули для торгових автоматів, експериментують з відсотковим вмістом молока та лактози, намагаючись адаптувати кожен продукт до певного торгового автомата або лінійки таких. Саме тому варто прислухатися до виробників обладнання, коли вони рекомендують використати певну продукцію. 

Потрібна допомога з вибором інгредієнтів для вендингу?


Телефонуйте за номером: +38 (050) 49-22-301, щоб отримати безкоштовну консультацію!


Або приєднуйтесь до її обговорення...
Завантаження коментарів...