Пошук товару або артикулу...
Как выбрать свою идеальную обжарку кофе?
Останнє у розділі:

Як вибрати свою ідеальну обсмажування кави?

Как выбрать свою идеальную обжарку кофе?
<h2>Ступені обсмаження кави</h2> <p> Смак кави залежить не тільки від її сорту і купажу, але також від ступеня обсмаження. По-різному обсмажені зерна одного і того ж сорту можуть давати абсолютно різний смак. З цієї статті ви дізнаєтеся про різні види обсмаження кавових зерен, і чим вони відрізняються. </p> <p> <b>Характеристики кави за ступенем обсмаження</b> </p> <p> Насамперед, необхідно розуміти, що немає певної встановленої системи обсмаження кави - кожен виробник робить так, як вважає за потрібне, орієнтуючись на якість сировини і сорт кави. А ми вибираємо з того, що є в асортименті на полицях магазинів, орієнтуючись на свої переваги. А після цієї статті - і знання. </p> <p> Є кілька умовних ступенів обсмажування: слабке (світле), середнє і сильне (темне) обсмаження. Залежно від ступеня обсмаження, при переході до більш темного: </p> <ul> <li> <p> колір зерен змінюється від світло-зеленого до різних відтінків коричневого і навіть чорного; </p> </li> <li> <p> смак і аромат напою стають все більш насиченими; </p> </li> <li> <p> зникає кислинка, з'являється гірчинка; </p> </li> <li> <p> зникає багатство смаку сортової кави. </p> </li> </ul> <p> Далі розберемо різні ступені обсмаження детальніше. </p> <h3>  Світле обсмаження кави</h3> <p> Коричне обсмаження, дуже світле. Для нього беруть тільки високоякісні сирі зерна. Обсмажують їх зовсім небагато, до появи світло-коричневого відтінку, тому зберігається їх натуральний смак і аромат. Готовий напій має яскравий, насичений, злегка кислуватий смак і трав'янистий аромат. Смакує з молоком. </p> <p> Аналог коричного обсмаження - новоанглійське, для якого беруться висушені зерна. </p> <h3>  Середнє обсмаження кави</h3> <p> Американське обсмаження. Його використовують в основному при виробництві кави недорогих марок. Беруть сирі зерна. Смажать їх трохи довше, ніж потрібно для світлого обсмаження. Колір зерен стає неоднорідним, а в смаку готового напою виразніше простежується кислинка. </p> <p> Міське обсмаження. Універсальний вид обсмаження. Висушені кавові зерна смажать до коричневого кольору і виділення масел. Така обробка надає характерний запах каві та карамельний присмак - готовому напою. </p> <h3>Темне обсмаження кави</h3> <p> Віденське обсмаження. Висушені зерна обсмажуються до диму і темно-коричневого кольору, і появи маслянистості на поверхні. У смаку готового напою майже зникає кислинка, але з'являється гірчинка.  </p> <p> Віденському обсмаженню відповідає повне міське, але для нього беруться свіжі зерна. </p> <h3>  Вище обсмаження кави</h3> <p> </p> <ul> <li> <p>  Французьке обсмаження. Це обсмаження сирих зерен до темно-коричневого кольору, коли зерна стають маслянистими і тріскаються. Смак готової кави виходить густий і насичений, тому вона ідеальна для еспресо. </p> </li> <li> <p>   Італійське обсмаження. Для нього беруться висушені зерна. Після такого обсмаження вони стають майже чорні, дуже тендітні. У смаку напою відчувається сильна гіркота, при цьому смак самої кави вловити важко. Її частіше використовують для купажування. До речі, саме під італійське обсмаження часто маскують зерна низької якості. </p> </li> <li> <p>   Іспанське обсмаження, воно ж неаполітанське. Після нього зерна стають чорними і дуже маслянистими. Смак готового напою - на любителя: досить гіркий, наче перепалений. </p> </li> </ul> <p> </p> <p>   Як бачите, кращі смак і аромат притаманні каві світлого і середнього обсмаження. На упаковках кави завжди вказується ступінь обсмаження, від 1 до 5, від найсвітлішого до самого темного, причому цифра 5 позначає французьке обсмаження. Кава останніх двох видів обсмаження вважаються «на любителя», тому знайти її можна лише в спеціалізованих кавових магазинах. </p> <p> Запам'ятайте і використовуйте цю інформацію, щоб вибирати найкращу каву, і пригощати своїх гостей найсмачнішим і ароматним напоєм! </p> <p> Підписуйтесь на нашу розсилку і сторінки в соціальних мережах, щоб читати більше корисних матеріалів про каву та чай! </p> <br> <br>

Або приєднуйтесь до її обговорення...
Завантаження коментарів...