Пошук товару або артикулу...

Made in China: як кава з Пуера завойовує світ

Місто Пуер, розташоване у провінції Юннань, на південному заході Китаю, славиться як китайська кавова столиця. Завдяки вологому субтропічному клімату, багатому ґрунту, достатній кількості сонячного світла та опадів, та загалом хорошій екології тут чудові умови для вирощування кавових.


Кава із зерен пуер виходить збалансована, м'яка, з шовковистим смаком, а також приємним фруктовим ароматом. Тому не дивно, що цей напій подобається людям у всьому світі, і попит на нього зростає з кожним роком. За даними Pu’, за минулий рік експортна вартість зелених кавових зерен пуер збільшилася більш ніж на 296%. Експортувалося зерно до Європи, АСЕАН, Америки, Близького Сходу та інших регіонів.


У 2022 році пуерські плантації показали найвищу врожайність, і це пояснюється не тільки хорошими природними умовами, але також стараннями власників плантацій. В останні роки підприємства в Пуері проводять багато досліджень та оптимізують виробничі процеси, зберігання та продажу кавових зерен. У 2019 році навіть було запущено програму страхування цін на зелену зернову каву, щоб знизити навантаження на всіх учасників логістичного ланцюжка поставок та забезпечити успішний розвиток галузі.


Завдяки цим зусиллям різноманітна продукція з пуерських бобів, від звичайної обсмаженої зернової кави до розчинної, стала інтернет-бестселером серед цінителів кави, і навіть всесвітньо відомі бренди Nestle і Starbucks випустили ряд продуктів на основі кавових зерен пуер.


Крім експорту кави за кордон, Пуер заробляє на кавовому туризмі — під час збирання врожаю на місцеві плантації приїжджають підприємці та любителі кави, щоб навчитися чогось нового та поспілкуватися про майбутнє кавової індустрії.


А ви куштували каву пуер?


Або приєднуйтесь до її обговорення...
Завантаження коментарів...