Пошук товару або артикулу...

Як правильно вибрати каву в зернах для кавоавтомата

Отже, Ви купили кавовий автомат, знайшли місце, оформили всі документи, вирішили, що Ваш кавник працюватиме на зерновій каві, і вже хочете запускати, але не знаєте, як вибрати якісну зернова кава для торгового автомату так, щоб була черга з охочих? У цій статті ми хотіли б Вам допомогти у цій нелегкій справі та надати кілька рекомендацій.

Яку каву в зернах купити: арабіку або робусту

Існує понад 60 видів кавового дерева, але тільки 2 види вирощують у виробничих масштабах: арабіку та робусту. За смаковими якостями зерна робусти простіші, з яскраво вираженою гіркуватістю, у зерен арабіки більш багатий смак з невеликою кислинкою. Арабіка робить напій більш ароматним, робуста - міцнішим, тому у вендингу не застосовують лише один сорт. Частою практикою є використання сумішей, про купажів. Кавовий купаж для торгових автоматів, де є 20% арабіки та 80% робусти, універсальний з точки зору якості смаку, аромату та ціни. 

Який має бути ступінь обсмажування кавових зерен для вендингу

Загалом на ринку Ви знайдете різні ступені обсмажування, але у вендингу в основному використовується кава в зернах італійської обсмажування (темна), «віденської» (середній ступінь обсмажування) та континентального обсмажування (найсвітліша). Від ступеня обсмажування залежить рівень гіркоти та міцності кавового напою: чим темніше обсмаження, тим більше гіркоти, міцності та насиченості смаку Ви відчуєте у кавовому напої. Ми рекомендуємо середній рівень обсмажування, щоб догодити максимальній кількості споживачів.

Країна виробництва

Усього налічується понад 40 країн, які виробляють каву. Найсмачнішою вважається бразильська, колумбійська, індонезійська та в'єтнамська кава, оскільки в цих країнах найбільш відповідний клімат для вирощування якісних зерен. Основними країнами-експортерами є Італія, Німеччина, США та Японія. Найбільш зернова кава, що купується в Україні, - бразильська, яку привозить Італія.

Як правильно вибрати постачальника кави в зернах для кавових автоматів

Вивчивши сайти, Ви можете визначитися тільки з сортом, країною виробництва та ступенем обсмажування, а фізичні характеристики ви можете оцінити, тільки побачивши зерно, тому ми рекомендуємо Вам замовити пробний кг або попросити фотографії кави зерен та упаковки у продавців, щоб ви змогли оцінити каву наступним пунктам:

1.   Упаковка: повинна бути обов'язково непроникна для повітря, щоб кавові зерна всередині не зіпсувалися, і обов'язково має бути клапан, тому що кава при обсмажуванні виділяє багато вуглекислого газу, і через цей клапан виходять його надлишки, які можуть негативно вплинути на смак кави.

2.   Дата: оскільки далі ви будете купувати каву оптом і вона може дуже довго зберігається до використання, ми рекомендуємо Вам зверніть особливу увагу на дані про дату обсмажування або розфасовки, а також термін зберігання. Гарна, свіжа кава повинна мати сильний стійкий запах і виглядати добре. 

3.   Аромат: стисніть вакуумну упаковку та піднесіть клапан до носа. Якщо відчуєте гіркий запах і слабкий аромат - то кава несвіжа. Якщо ж запах наповнює всю кімнату, то кава однозначно свіжа.

4.   Розмір кавового зерна: для кавових автоматів бажано вибирати зерна середньої величини. 

5.   Чистота: зерна кави повинні бути добре очищені від сторонніх елементів – випадковий камінчик може стати причиною зламання торговельного автомата.

6.   Форма: переконайтеся, що кавові зерна не поламані та мають правильну форму. Зерно арабіки - трохи подовжене, у робусти зерна більш округлі.

7.   Поверхня і колір: на поверхні кожного кавового зерна має бути тонке покриття, що нагадує жир, яке і говорить про хорошу якість продукту. Нюанс: зерна темної обсмажування при тривалому зберіганні втрачають свій блиск, зерна світлого обсмажування – навпаки, чим довше зберігаються, тим більше виділяють жир, «лисняться».

Порада: купуйте зернову каву для торговельного автомата з урахуванням місця, де він стоятиме. Якщо на зупинці, то краще вибрати середню ціну зерна, якщо ж у кав'ярні, то краще вибрати дорожче.

Підписуйтесь на нашу розсилку та групи у соціальних мережах, щоб отримувати більше корисної інформації.



Або приєднуйтесь до її обговорення...
Завантаження коментарів...