Пошук товару або артикулу...
Как правильно заваривать листовой чай
Останнє у розділі:

Як правильно заварювати листовий чай

Как правильно заваривать листовой чай
<p> А ви вмієте заварювати чай? Це просте питання насправді із секретом. Чай відомий нам як ароматний підбадьорливий, розслабляючий напій. А тим часом неправильне заварювання може зіпсувати навіть найкращий бленд. Напій вийде недостатньо смачним і ароматним, якщо чайне листя розкриється не так, як треба. Тому важливо не тільки вибирати якісний чай іменитих брендів, а й вміти його правильно заварювати. І в цій статті ми розповімо вам про те, як це робити. </p> <p> Три складових рецепта ідеального чаю: вода, посуд і температура </p> <p> Вода </p> <p> Спочатку вибираємо воду. Вона дуже сильно впливає на смак страв і напоїв, які ми готуємо. Неякісна, погана вода значно псує смак і аромат чаю. Тому важливо використовувати максимально чисту воду. Ідеальна джерельна, а також ключова вода. Однак більшість городян користуються водою з-під крана або купують бутильовану. Останню можна використовувати для заварювання відразу. А ось воду з-під крана обов'язково варто спочатку відфільтрувати, після чого дати відстоятися кілька годин в ємності без кришки. І тільки після цього кип'ятити в чайнику. Зверніть увагу, жорстку воду потрібно пом'якшити сіллю, харчовою содою або цукром - досить щіпки. </p> <p>  Посуд </p> <p> Тепер вибираємо посуд. Відмовтеся від металевих ємностей - цей матеріал зовсім не "дихає". Ідеальна для чаю порцеляна, яка добре прогрівається і довго тримає температуру. Китайці, винахідники чаю і чайних церемоній, звертають увагу навіть на сорт глини, використаний для створення посуду. Хто знає, можливо, тому там до цих пір подають найсмачніший чай. </p> <p> Температура </p> <p> Безпосередньо в самому процесі заварювання, коли ви вже засипали заварку в ємність, важлива температура води. Що цікаво, для кожного сорту чаю правильна температура води своя. Відповідальні виробники зазвичай вказують її на упаковці в описі способу заварювання. Часто там буває написано, що листя потрібно заливати окропом. Ця температура годиться для більшості сортів чаю, але є нюанс. Ви повинні зловити «білий ключ». Це момент закипання води, коли з дна піднімається нагору багато дрібних бульбашок. При перетримці води - листя просто зваряться, і чайний букет не розкриється. </p> <p>  Підсумуємо, для смачного і ароматного чаю вам потрібні: </p> <p> • Чиста вода. </p> <p> • Оптимальний розмір посуду. </p> <p> • Вивірена температура. </p> <p> На думку англійців, пити чай варто в перші 20 хвилин після заварювання, так як після цього всі корисні речовини з напою випаровуються. Достовірність цієї інформації під сумнівом, але в смаку остиглий чай точно втрачає. Тому не відкладайте задоволення!<br> </p> <p> Окропу долити? </p> <p>  В Україні багато любителів чаю практикують повторне заварювання, в цілях економії - просто доливають окріп до вже використаної заварки. У країнах Азії теж практикують таке, але в основному з елітними сортами чаю. З чорного чаю для дворазового використання годиться тільки цільнолистовий чай з листям товстим, великим і добре скрученим. При цьому обов'язково треба дотримуватися всіх правил заварювання, як і в перший раз. </p> <p>  Кількість допустимих заварювань залежить від сорту чаю. Звичний нам <a target="_blank" href="https://easyvending.com.ua/catalog/horeca-retail/chay-horeca/chernyy_chay/listovoy-loyd-earl-grey-100g/">чорний</a> - не більше 2 разів, до 4 разів - жовтий, білий і зелений чай, улун - до 9 разів. Найвигідніший в цьому плані пуер - він може витримати до 10 заварювань! Результати залежать від якості чайного листа. Якщо вона висока, то букет з кожним разом буде розкриватися новими нотками. Тому все-таки варто купувати продукцію виробників з хорошою репутацією. </p> <p>  Запам'ятайте і використовуйте ці прості правила заварювання чаю, щоб насолоджуватися чудовим ароматним чаєм і радувати їм своїх гостей!  </p> <p> Підписуйтесь на нашу розсилку і соцмережі, щоб читати більше цікавих статей про чай і каву! </p> <br>

Або приєднуйтесь до її обговорення...
Завантаження коментарів...