122, від 06.06.2025 11:59

Кавова шпаргалка для вендора: які напої має готувати кавовий автомат, щоб підкорити клієнтів

Коли мова йде про каву з вендингового автомата, головне питання — чи буде вона смачною? Відповідь — так, якщо обладнання якісне, рецептури правильні, а інгредієнти — перевірені. А ще важливо знати, які позиції обов’язково мають бути у меню, щоб задовольнити потреби більшості споживачів. Зібрали для вас корисну шпаргалку — без «води», складних термінів і нудної теорії.
Кава з автомату — як у кав’ярні, тільки швидше
Сучасні вендингові автомати здатні готувати напої, які за смаком не поступаються каві з кав’ярні. При цьому не треба чекати в черзі, витрачати зайвий час або гроші. Натискаєш кнопку — і вже за хвилину отримуєш свій еспресо або лате з ароматною пінкою.
Базою більшості напоїв є еспресо — саме з нього «виростають» всі капучино, латте, мак’ято та інші улюблені багатьма напої. Важливо, що у сучасних автоматах більше не використовується розчинна кава – вони працюють на натуральній зерновій каві: арабіці преміального рівня та збалансованих купажах, що забезпечує напоям гарний м’який смак. Далі — справа техніки та рецептури.
Мастхев для будь-якого автомата — кавомолочні напої. Вони більш м’які за смаком і подобаються навіть тим, хто не любить «гірку» каву. Для їх приготування, окрім кави, використовуються якісні порошкові або гранульовані сухі вершки або сухе молоко, які забезпечують натуральний молочний смак.
А тепер до головного – які саме напої варто додати в меню кавового автомата або кав’ярні самообслуговування.
«Вічна класика»: хіти продажів у кавових автоматах
-
- Американо з молоком/без молока — легкий напій, який часто обирають для ранку.
-
- Лате — напій з великою порцією молока та тонким шаром пінки, який цінують за ніжний смак.
-
- Капучино (зокрема ірландське, амаретто) — напій з великою порцією молока та пишною пінкою, який люблять за насичений смак.
-
- Еспресо — маленька порція чорної кави. Це вибір поціновувачів гірчинки та тих, хто і п’є каву, щоб збадьоритись.
-
- Гарячий шоколад — більш популярний восени та взимку, також його полюбляють діти.
Трендові кавові напої з молоком для кавоматів
-
- Флетвайт — подвійне еспресо з молоком і тонким шаром пінки.
-
- Мак’ято — еспресо з невеликою кількістю молока.
-
- Фраппе — холодна кава з молоком на основі подвійного еспресо, особливо актуальна влітку.
-
- Раф — напій на основі еспресо з ванільним цукром, сиропом та великою кількістю збитих вершків (в кавовому автоматі його можна приготувати з мілкшейка).
Напої для тих, хто хоче різноманіття
-
- Какао — більше підходить для дітей.
-
- Мілкшейки — чудовий варіант для спекотного сезону. Для приготування в кавоматах достатньо виділити під мілкшейк окремий бункер.
-
- Мокачино — суміш лате з какао або шоколадом.
-
- Напої з сиропами — смаки сиропів від карамелі й фундука та попкорна та апельсинового шпритцу допоможуть легко розширити меню на декілька позицій і вирізнити ваш автомат з-поміж конкурентів. Готувати напої з сиропами можна в кавовому автоматі з сиропною станцією.
Кавовий автомат має не просто наливати каву, а створювати приємний користувацький досвід. А з правильним асортиментом ви не просто задовольните клієнтів, а перетворите їх на постійних, таким чином забезпечивши собі стабільний дохід.
Як збільшити продажі за допомогою інформування клієнтів
Час від часу в кожного вендора виникає бажання спробувати якийсь новий напій, запропонувати щось цікавеньке, щоб привернути більше уваги — але такий крок не завжди себе виправдовує.
Щоб стопроцентно отримати позитивний фідбек від аудиторії у вигляді зростання продажів, рекомендуємо інформувати клієнтів про новинки, склад і особливості напоїв за допомогою банерів, відеореклами на екрані автомата, а також не забувати орієнтуватися під час вибору напоїв на поточний сезон (додавати фраппе – влітку, а мокачино та гарячий шоколад – взимку).
Не знаєте, яку каву та інгредієнти для вендингу вибрати? Звертайтеся до нас, підберемо оптимальне рішення саме для вас!